Списък на потенциалните алергени, съдържащи се в хранителните продукти.

Съгласно Българското законодателство, предупреждаваме всички наши гости за възможност от съществуването на Алергени в някои от ястията, които предлагаме в нашите менюта.

Присъствието на Алергени в менютата ни е отбелязано със следните знакови изображения: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 след всяко ястие. Алергените са четиринадесет основни категории и отговарят на реда, както следва:

  1. Глутен
  2. Ракообразни
  3. Яйца и продукти от тях
  4. Риба и рибни продукти
  5. Фъстъци и продукти от тях
  6. Соя и соеви продукти
  7. Мляко и млечни
  8. Ядки
  9. Целина и продукти от нея
  10. Синап и продукти от него
  11. Сусамово семе и продукти от него
  12. Серен диоксид и сулфити
  13. Лупина
  14. Мекотели и продукти от тях